Şase poliţişti români participă, în premieră, în perioada mai – iulie, la o misiune de suport operativ în Cehia, urmând a acorda asistenţă şi a facilita interacţiunea dintre cetăţenii români şi autorităţile statului ceh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, printre sarcinile pe care le au de îndeplinit cei şase poliţişti români se numără şi participarea la activităţi de patrulare în cadrul echipelor comune de cooperare cu reprezentanţi ai Prezidiului de Poliţie al Republicii Cehe, în scopul prevenirii şi combaterii oricăror forme de infracţionalitate, precum şi pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zonele industriale de pe teritoriul acestui stat.

”Misiunea în Cehia a poliţiştilor români este o premieră şi se desfăşoară la solicitarea partenerilor, în baza unui Protocol încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Prezidiul de Poliţie din Republica Cehă pentru formarea unor echipe comune de cooperare”, au transmis oficialii Poliţiei Române.

Potrivit acestora, în prezent, 23 de poliţişti români se află în misiuni de suport operativ pe teritoriul a se state, respectiv Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Elveţia, Italia, Germania şi Cehia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.