Şase poliţişti români participă, pe durata sezonului rece, la o misiune în staţiunea bulgară Bansko. Rolul lor este de a participa la acţiunile de păstrare a ordinii şi siguranţei publice, de a oferi sprijin autorităţilor din Bulgaria în anchetele în care sunt implicaţi cetăşeni români, dar şi de a oferi sprijin turiştilor români aflaţi în Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, şase poliţişti români, cunoscători ai limbii bulgare, au fost desemnaţi să desfăşoare activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

”Poliţiştii români vor acţiona, în trei serii, fiecare de câte 30 de zile, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru a intermedia relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare”, a transmis luni, Poliţia Română.

De asemenea, poliţiştii români vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea fi comise de cetăţenii români şi vor sprijini autorităţile din statul vecin la stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română.

În plus, poliţiştii români vor realiza misiuni operative, în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Republica Bulgaria, şi vor sprijini anchetele în derulare prin schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.