Şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, sunt transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane. "Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord", a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 sunt transferaţi în 4 unităţi medicale din oraşele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach şi Krefeld din Germania pentru asistenţă medicală. Este vorba despre 6 pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi sanitare din Bucureşti care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, pacienţii au fost selectaţi de o echipă formată din medici germani care se află în România de vineri şi care a analizat situaţia medicală.

Transferul se face cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane.

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare şi sprijin european şi vreau să le mulţumesc colegilor din Germania pentru promptitudine şi implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Transferul pacienţilor în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.