Şase dintre elevii din judeţul Buzău care au susţinut examenul de bacalaureat au obţinut media 10.00. Andreea Potop povesteşte că vrea să devină medic, iar pandemia i-a întărit această decizie. O altă elevă cu media maximă, Mihaela Ştefania Antohi, vrea să studieze germana sau franceaza în continuare, iar că să obţină media 10.00 a făcut meditaţii la Logică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţul Buzău a înregistrat la Bacalaureat 6 medi de 10 şi 556 de medii cuprinse între 9 şi 9.99, chiar şi aşa, însă, rata de promovare este cu mult mai mică faţă de anul trecut.

Mediile de 10 au fost obţinute de 4 elevi de la Colegiul B.P.Hasdeu, 2 elevi de la Colegiul Vlahuţă din Rm. Sărat şi un elev de la liceul din oraşul Pogoanele.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel, la Buzău, rata de promovare anul acesta a fost de 66.76 la sută, faţă de 74.46 la sută anul trecut, după depunerea contestaţiilor.

”Procentul e mai mic decât cel de anul trecut când, după contestaţii, am avut 74.46 la sută rată de promovare. Dar acum, am avut foarte mulţi candidaţi din seriile anterioare, care ştim că vin mai puţin pregătiţi. În plus, copiii au stat aproape trei luni acasă, fără contact direct cu profesorii materia a fost diminuată, însă contează mult relaţia directă copil profesor. Nu cred că e un rezultat slab”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Una dintre elevele de 10.00 vrea să devină medic, pandemia de coronavirus determinând-o să-şi dorească acest lucru cu o şi mai mare ardoare.

Andreea Potop a absolvit cursurile clasei de Ştiinţe Naturii la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu.

”Îmi doresc să urmez Medicina, probabil o să optez pentru Cardiologie, însă pe durata anilor de studiu e posibil să-mi schimb opţiunea. Mi-a fost ciudă că am trăit această pandemie şi nu am fost măcar anul I sau anul II la facultate să pot să mă înscriu voluntar. Mi-ar fi plăcut foarte mult”, spune absolventa cu 10 la Bacalaureat.

O altă elevă, Mihaela Ştefania Antohi, a terminat Liceul Vlahuţă  din Rm. Sărat. Ea a povestit, marţi, că a primit rezultatul cu multă bucurie, dar şi cu surprindere pentru că nu se aştepta să obţină media maximă.

”O să merg mai departe la Limbi Străine. Vreau să aprofundez o limbă străină foarte căutată, probabil germana şi franceza pe care o iubesc. Nu am făcut pregătire decât 2-3 luni la Logică, pentru că era materia din clasa a 9-a şi am simţit că e nevoia aici, însă în rest meritul a fost al profesorilor de la şcoală. MI-a fost foarte greu în timpul stării de urgenţă pentru că nu am fost alături de profesori, dar am participat la toate lecţiile online”, spune tânăra.

Colegiul Alexandru Vlahuţă din Rm.Sărat este una dintre cele mai bune şcoli din Buzău.

Colegiul a înregistrat anul acesta o rată de promovare de peste 95 la sută.
Din 6 clase de  a 12-a, doar 7 liceeni nu au luat bacalaureatul şi alţi 4 au ratata examenul, fiind însă din serii anterioare.

Judeţul Buzău, are înainte de depunerea contestaţiilor, o rată de promovate de 66.76 la sută, mai mică faţă de anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.