Şase focare de coronavirus sunt active în prezent în judeţul Buzău, trei dintre ele fiind în aziluri de bătrâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări transmise, joi, de Prefectura Buzău, sunt active în acest moment 6 focare de coronavirus, jumătate dintre ele - şi cu un număr mare de bolnavi - fiind în centre şi aziluri de bătrâni.

Astfel, la Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Constantin şi Elena" din Costeşti, sunt 34 de persoane confirmate pozitiv, aici înregistrându-se şi decese.

La Complexul de servicii pentru persoane vârstnice "Alexandru Marghiloman" sunt 36 de persoane cu COVID-19, beneficiari şi personal, de asemenea înregistrându-se decese.

De asemenea, la Azilul "Încredere, speranţă, înţelegere" din Tisău sunt 36 de bolnavi de coronavirus, atât persoane asistate, cât şi angajaţi. Şi în rândul beneficiarilor acestui azil s-au înregistrat decese.

Un alt focar cu 14 cazuri este la Spitalul Judeţean Buzău, în secţia ATI.

De asemenea, un cabinet notarial are trei angajaţi cu COVID-19, iar la o societate din municipiu sunt 4 angajaţi confirmaţi, fiind de asemenea focar de coronavirus.

”În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului", a transmis Prefectura Buzău.

Joi, la Buzău s-au înregistrat 33 de cazuri noi de coronavirus, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei ridicându-se la 2.154. 75 de decese au fost raportate până acum în acest judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.