Echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut patru medalii de aur şi trei de bronz la ediţia 2017 a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria. Medaliile de aur au fost adjudecate de către lotul de seniori, au cărui componenţi provin din Câmpulung Muscel, Vaslui, Brăila şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut patru medalii de aur şi trei de bronz la un turneu internaţional de Informatică.

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Ştefan Constantin-Buliga (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Cei trei elevi laureaţi cu bronz, componenţi ai lotului de juniori, sunt Daniel-Ştefan Boni (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipă a făcut parte şi Mircea Donciu, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) şi Adrian Panaete (Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani), respectiv de studenţii Lucian Bicsi şi Teodor Stelian Ionescu, ambii de la Universitatea din Bucureşti.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-26 noiembrie, fiind la a VIII-a ediţie în format.

Au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.