Un grup de liceeni din Buzău a fost invitat săptămâna aceasta, în cadrul programului ”Şcoala altfel”, să participe la dezbaterea „Alege conştient pentru viaţa ta! Cât de multe ştim despre produsele pe care le consumăm şi care sunt schimbările de care România are nevoie”, organizată la Palatul Parlamentului, prezenţa lor fiind considerată relevantă, dat fiind că adolescenţii sunt printre grupurile cu cea mai mare expunere la consumul de alcool, tutun şi alimente nesănătoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii au fost cooptaţi de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc să participe la discuţia construită în jurul a patru mari factori, invocaţi cel mai des de specialişti ca fiind nocivi pentru sănătate: zahărul, alcoolul, tutunul şi poluarea. Tinerii s-au alăturat celorlalţi participanţi la eveniment, profesori şi medici, reprezentanţi ai autorităţilor publice responsabile cu dezvoltarea politicilor de prevenţie şi sănătate publică din Guvern şi Parlament, membri ai asociaţiilorde profil.

Perspectiva din care a fost abordat subiectul a pornit de la informaţiile puse la dispoziţia consumatorului pentru promovarea de politici publice adecvate.

Prezenţa tinerilor a fost, astfel, extrem de relevantă în contextul discuţiilor, în condiţiile în care ei reprezintă unul dintre grupurile cele mai expuse la consumul de alcool, tutun şi alimentaţie nesănătoasă, precizează organizatorii.

„Accentuez importanţa educaţiei, căci într-o societate democratică liberală, cetăţenii trebuie convinşi, nu constrânşi”, a spus senatoarea Nicoleta Pauliuc.

În opinia sa, oamenii ar trebui să ştie care produs e mai riscant şi mai dăunător pentru sănătate, acesta trebuind să fie scopul autorilor de politici publice.

”Mi-aş dori să văd o abordare şi asupra consumului de droguri. Soluţiile sunt, aşadar, în educaţie”, a conchis senatorul PNL.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.