Primăria Sibiu a anunţat că în perioada 17 – 19 septembrie nu este permis accesul cu maşini în anumite zone din centrul municipiului, fiind astfel marcată Săptămâna Europeană a Mobilităţii, iar locuitorii şi turiştii sunt îndemnaţi să folosească bicicleta, trotineta sau transportul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sibiu a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că zilele de 17, 18 şi 19 septembrie au fost declarate ”zile fără maşini”.  

“Aceasta va însemna eliberarea de trafic a anumitor zone din centru: Piaţa Schiller, strada Arhivelor, strada Centumvirilor, Piaţa Mică, strada Mitropoliei, strada Al. Odobescu (până la intersecţia cu Konrad Haas) şi strada Cetăţii. Pe strada Mitropoliei şi pe strada Cetăţii însă va fi permis totuşi accesul riveranilor cu maşina pentru a nu le bloca accesul la proprietăţi. Şi strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piaţa Mare şi intersecţia cu str. General Magheru în data de 18 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 18.00”, a anunţat Primăria Sibiu.  

Primarul municipiului, Astrid Fodor, îi îndeamnă pe cetăţeni să circule cu bicicleta, trotineta sau cu transportul public.   

“Schimbările climatice şi calitatea aerului pe care îl respirăm în oraş necesită acţiune imediată. Pe lângă măsurile administrative pe care le ia Primăria Sibiu pentru mobilitatea alternativă, este necesară şi urgentă o schimbare a mentalităţii fiecăruia dintre noi. Lăsaţi maşina acasă! Folosiţi bicicleta, trotineta sau transportul public! Dacă distanţa e mai scurtă, mergeţi pe jos pentru că Sibiul este şi frumos! Protejăm mediul în care trăim şi prin colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi alegând modalităţi alternative de producere a energiei electrice în propriile gospodării. Toate acestea trebuie să intre în noua noastră normalitate. Prin evenimente precum Săptămâna Europeană a Mobilităţii încurajăm sibienii să facă pasul spre această schimbare”, a declarat Astrid Fodor.  

Primăria Sibiu a precizat că în acea perioadă vor fi organizate mai multe activităţi cu partenerii acestui program.  

Astfel, în zilele de 18 şi 19 septembrie se poate călători gratuit cu mijloacele de transport public Tursib, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al Sibiului Stand Trocathlon.  

De asemenea, cei care au o bicicletă sau o trotinetă defectă pe care nu mai intenţionează să o folosească să o aducă la standul Decathlon din Piaţa Mică, în perioada 16-22 septembrie. Bicicleta sau trotineta va fi reparată, iar cei care o aduc primesc un voucher cu care pot cumpăra un produs similar nou.   

Totodată, în zilele de 18 şi 19 septembrie, vor fi organizate mai multe activităţi sportive în Piaţa Mică: tir cu arcul, ping pong, badminton, fotbal, baschet. 

O altă măsură o reprezintă accesul gratuit la Baia Populară pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. În baza unei programări prealabile telefonice la 0269/214.445 şi a certificatului de handicap, doritorii vor putea să lucreze cu aparatele de fitness puse la dispoziţia lor în sala recent renovată. 

De asemenea, la Grădina Zoologică şi la Muzeul în aer liber Astra intrarea este liberă în zilele de 18 şi 19 septembrie pentru cei care vin cu bicicleta sau cu trotineta.  

Primăria Sibiu va organiza şi două concursuri, unul pentru cei de peste 15 ani şi care presupune o plimbare cu bicicleta sau trotineta sau pe jos pe un anumit traseu, iar altul pentru cei de până în 14 ani care presupune plimbarea în cadrul Grădinii Zoologice. Câştigătorii vor primi trotinete electrice, respectiv biciclete. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.