Angajaţii din sistemul sanitar sunt liberi, vineri, de Ziua Mondială a Sănătăţii, numai dacă este prevăzut acest lucru în contractul colectiv de muncă pe unitate, neputându-se discuta despre o decizie la nivel naţional, întrucât pentru contractul colectiv de muncă la nivel de sector abia au început negocierile, a declarat, pentru News.ro, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vor fi liberi angajaţii care au prevăzut în contractul colectiv de muncă pe unitate că 7 aprilie,  Ziua Modială a Sănătăţii, este zi liberă, cu sau fără recuperarea acesteia", a explicat Pope.

Totodată, prim-viceperşedintele Federaţiei Sanitas a spus că nu poate vorbi despre o zi liberă la nivel naţional, întrucât vechiul contract colectiv de muncă la nivel de sector a expirat în decembrie.

"Nu putem vorbi de o zi liberă la nivel naţional, întrucât vechiul contract colectiv de muncă la nivel de sector a expirat în decembrie. Abia am început negocierile pentru noul contract la nivel de sector. Aşa că fiecare are liber sau nu în funcţie de ce este prevăzut la nivelul unităţii sanitare", a mai spus Pope.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.