Ministerul Sănătăţii a lansat, luni, un apel către personalul medical să se încrie pentru voluntariat în Israel. Cei care sunt dispuşi să participe la salvarea vieţilor în urma atacului Hamas din Israel trebuie să completeze un formular.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: De asemenea, MInisterul Sănătăţii face apel la donarea de sânge. 

”Ajută Israelul! Donează sânge! Centrele de Transfuzie Sanguină în care poţi dona sânge pentru a ajuta răniţii atacurilor din Israel sunt disponibile aici: https://ms.ro/media/documents/CENTRE_DE_TRANSFUZIE.pdf

Poţi dona între orele 07:30 - 17:00”, au mai transmis oficialii ministerului. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Ajută Israelul! Fii VOLUNTAR în echipele de asistenţă medicală! Urmare a atacurilor teroriste din Israel soldate cu numeroase victime, Ministerul Sănătăţii a lansat un apel către personalul medical care doreşte sa se înscrie ca voluntar pentru tratarea răniţilor şi completarea echipelor medicale, în funcţie de eventuale solicitări ale părţii israeliene”, este anunţul de luni al Ministerului Sănătăţii.

Medicii şi asistenţii medicali care doresc să devină voluntari în echipe de asistenţă medicală trenuie să completeze un formular.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, luni, că există un site funcţional unde voluntarii se pot înscrie pentru a da ajutor Statului Israel.

”Avem o ofertă din partea Societăţii Române de Terapie Intensivă pentru organizarea unor echipe medicale”, a mai spus ministrul, el precizând că se pregătesc şi cu o cantitate de sânge.

Deocamdată, Israelul nu a solicitat ajutor României, dar, în cazul în care o va face, Ministerul Sănătăţii este pregătit să trimită personal, dar şi sânge şi alte produse, în funcţie de solicitări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.