Cel puţin 260 de cadavre au fost găsite la locul unui festival de muzică israelian în urma atacului de sâmbătă al Hamas, potrivit serviciului de salvare israelian Zaka, relatează CNN şi Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Serviciul israelian de salvare Zaka spune că paramedicii săi au scos aproximativ 260 de cadavre de la un festival de muzică la care participau mii de oameni şi care a fost atacat de militanţii Hamas.
 
Este de aşteptat însă ca bilanţul total să fie mai mare, deoarece alte echipe de paramedici lucrau în zonă.

Bărbaţii înarmaţi din Hamas au tras sâmbătă în participanţii care fugeau şi i-au luat pe alţii ostatici la festivalul ce avea loc într-o zonă rurală agricolă din apropierea graniţei dintre Gaza şi Israel, potrivit videoclipurilor de pe reţelele sociale şi relatărilor participanţilor la festival. În înregistrările video se văd zeci de participanţi la festival alergând pe un câmp deschis în timp ce se aud focuri de armă. Mulţi s-au ascuns în livezile de fructe din apropiere sau au fost împuşcaţi în timp ce fugeau.

Atacul terifiant a fost doar unul dintre multiplele locuri unde s-a manifestat sâmbătă dimineaţa cel mai susţinut şi coordonat atac în interiorul Israelului efectuat vreodată de Hamas, grup militant palestinian desemnat ca organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

Evenimentul Nova Festival, desfăşurat în aer liber, trebuia să fie o petrecere cu dans care să dureze toată noaptea şi să celebreze sărbătoarea evreiască Sukkot. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.