Programele de screening pentru cancerul de col uterin şi cel de sân, derulate de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, continuă pe Cluj Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Cluj, în zilele de miercuri şi joi, 8 şi 9 noiembrie, la Cluj Arena, specialiştii unităţii sanitare clujene efectuează în mod gratuit, cu ajutorul a două unităţi mobile, teste Babeş Papanicolaou/HPV, respectiv mamografii.

”Ne bucurăm să constatăm că eforturile depuse în vederea conştientizării şi informării doamnelor cu privire la importanţa testării dau rezultate. Revenim cu îndemnul de a profita de oportunitate, mai ales că în această perioadă, la stadionul clujean, are loc ultima serie de activităţi publice pentru cancerul de col uterin", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În ceea ce priveşte testarea pentru prevenirea şi depistarea cancerului de col uterin, aceasta se derulează în intervalul orar 10.00-18.00 şi se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 şi 64 de ani.

Mamografiile gratuite se realizează între orele 08.00-18.00, fiind vizate doamnele cu vârsta între 50 şi 69 de ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.