Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, întrebat dacă este îngrijorat de creşterea numărului de pacienţilor la terapie intensivă la 419, că sunt pregătite şi alte spitale de rezervă care să fie o a treia sau a patra linie care să poată prelua cazurile, ca să nu se producă o aglomerare sau blocare a spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rămânem în continuare precauţi, rămânem în continuare în acelaşi registru, în  adaptarea paturilor de terapie intensivă în diferite unităţi spitaliceşti. Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri şi aici ne referim la Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, dar în acelaşi timp pregătim şi centre zonale unde pot fi preluaţi pacienţi de terapie intensivă care nu mai au loc în aceste judeţe”, a declarat Nelu Tătaru luni la Digi 24, întrebat dacă este îngrijorat de creşterea numărului pacienţilor la ATI.

El a precizat că nu ne putem baza doar pe spitalele de rezervă care sunt în pregătire pentru a fi preluaţi aceşti pacienţi şi a îndemnat, din nou, oamenii să respecte regulile de protecţie.

„În acest context avem şi paturi de terapie intensivă pe care le transformăm în acest moment, cum sunt Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş şi pregătim şi alte spitale de rezervă, haideţi să spunem o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat. Nu vreau să ne lăsăm în această bază. Această pandemie nu se tranşează în unităţile medicale, în unităţile medicale se tranşează tratarea şi salvarea vieţii acestor pacienţi infectaţi. Să nu ajungem la un număr mare de pacienţi infectaţi şi acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor şi repet purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, dezinfectantul şi distanţarea fizică”, a completat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că „în condiţiile în care respectăm toate aceste reguli vom observa un platou al numărului de cazuri şi apoi o scădere a cazurilor de la o zi la alta. Dacă nu respectăm aceste reguli, atunci vom asista la o aglomerare a cazurilor în spitale”.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 823 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore - după prelucrarea a 8.045 de teste - bilanţul celor diagnosticaţi cu COVID-19 ajungând la 54.009. În acelaşi interval s-au înregistrat 19 decese, numărul total fiind de 2.432. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 419 pacienţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.