Sute de sindicalişti din Federaţia Solidaritatea Sanitară au pichetat, joi, sediile unităţilor medicale, dar activitatea nu a fost întreruptă deoarece protestul a avut loc în pauza de masă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acest protest s-a desfăşurat în mai multe spitale din ţară printre care: Spitalul Municipal Ploieşti, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, spitalele din Vaslui şi din Bârlad, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Municipal Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Spitalul Universitar Bucureşti, Spitalul Judeţean Tulcea, Spitalul Judeţean Galaţi, Spitalul Judeţean Baia Mare, Spitalul Judeţean Neamţ.
 
 
Sindicaliştii au purtat steaguri, bannere, dar şi afişe cu revendicările pe care le au. 
 
Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară au precizat că aceste proteste au avut loc în pauza de masă şi activitatea nu a fost întreruptă.
 
 
Ei au explicat că acest protest este un alt semnal de avertizare a guvernanţilor: “o repetiţie pentru grevă, care indică apropierea momentului declanşării grevei generale, transmite Federaţia Solidaritatea Sanitară. 
 
 
Toţi angajaţii din unităţile sanitare publice care participă la aceste forme de protest susţin revendicările Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”, care au drept referinţă de bază respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflaţia, continuă cu solicitarea unei creşteri a veniturilor salariale reale  şi cu necesitatea unei distribuţii echitabile a creşterilor salariale, care să includă creşterea proporţională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiţii de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal şi al vieţii de familie pe care-l fac angajaţii lucrând în ture şi în zilele libere/de sărbători legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.