Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, miercuri, că au fost organizate sesiuni de instruire şi pregătire a personalului medical desemnat executării misiunilor pe elicopterele Black Hawk S-70M şi Airbus H135. Au participat medici şi asistenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 14-15 Noiembrie 2023, la sediul Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, au fost organizate sesiuni de instruire şi pregătire a personalului medical desemnat executării misiunilor pe elicopterele Black Hawk S-70M şi Airbus H135. Atât medici, cât şi asistenţi medicali, au participat activ la activităţile de instruire, concentrându-se asupra utilizării eficiente a echipamentelor medicale din completul elicopterelor, dedicate gestionării situaţiilor de urgenţă”, a transmis, miercuri, IGSU, într-o postare pe pagina de Facebook.

Sursa citată a precizat că ”acest efort comun reprezintă un pas semnificativ în consolidarea capacităţilor operaţionale şi evidenţiază angajamentul nostru în asigurarea unei intervenţii eficiente în situaţii critice”.

General de Aviaţie al MAI a achiziţionat 7 elicoptere Black Hawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situaţiilor de urgenţă, 3 fiind configurate pentru operaţiuni maritime şi 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziţionat pentru a sprijini structurile operative ale Poliţiei Române.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.