Secţiile de cardiologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au fost relocate în spaţii modernizate, pe perioada în care au loc lucrări de reabilitare a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii SCJU Sibiu au transmis, miercuri, că s-a finalizat procesul de relocare temporară a Secţiilor Clinice Cardiologie I şi II ale unităţii sanitare la etajul III al pavilionului materno-infantil, în spaţiile recent modernizate. Secţiile îşi vor desfăşura activitatea în aceste spaţii pe perioada în care în locaţia anterioară, situată la etajul I, se vor desfăşura lucrări de reabilitare. Cabinetul de urgenţe cardiologie va continua să funcţioneze, deocamdată, în vechea locaţie, de la etajul 1 al blocului materno - infantil.

”Reamintim că în spaţiile de la etajul III unde îşi vor desfăşura activitatea secţiile de cardiologie s-au desfăşurat lucrări complexe de reabilitare şi eficientizare energetică, care au dus la creşterea considerabilă a gradului de confort pentru pacienţii spitalizaţi şi care oferă condiţii propice desfăşurării unui act medical de calitate”, a arătat sursa citată.

Astfel, în urma relocării, Secţia Clinică Cardiologie I va dispune în noile spaţii de la etajul III de 30 de paturi în 8 saloane: 7 saloane cu 4 paturi şi un salon cu 2 paturi.

Secţia Cardiologie I mai dispune de 12 paturi pentru Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni (TIC) care este în curs de relocare în spaţiile special amenajate la parterul blocului materno-infantil, precum şi de 6 paturi de cardiologie intervenţională care sunt localizate în cadrul CVASIC.

Secţia Clinică Cardiologie II dispune în noile spaţii de la etajul 3 de 14 paturi în 4 saloane: 3 saloane cu 4 paturi şi un salon cu două paturi.

Saloanele din spaţiile renovate unde au fost relocate temporar cele două secţii sunt dotate cu console/prize de oxigen şi aspiraţie, lavoar cu apă caldă şi rece, climatizare automatizată, sistem ”nurse call” – care permite apelarea individuală a asistentelor medicale de către pacienţi, instalaţii de detectare-semnalizare incendiu şi geamuri termopan.

De asemenea, în spaţiile modernizate se găsesc cabinete pentru medici şi asistenţi, grupuri sanitare pentru pacienţi şi personal, precum şi spaţii de depozitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.