Secţia Chirurgie I a Spitalului Judeţean Sibiu a fost modernizată cu fonduri europene, iar în prezent toate saloanele sunt climatizate şi au acces direct la grupurile sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a Secţiei Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (SCJU Sibiu) au fost încheiate, astfel încât un nou spaţiu medical va fi, în curând, reintrodus în sistemul judeţean de sănătate”, anunţă, miercuri, unitatea medicală, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Secţia Chirurgie I dispune de 11 saloane, o sală de tratament şi un oficiu, toate trecând prin ample lucrări de modernizare.

Au fost înlocuite reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare, instalaţia electrică, iar grupurile sanitare au fost complet reabilitate, fiecare pacient având acces la acestea direct din salon.

”Pentru confortul pacienţilor a fost instalat un sistem de climatizare automatizată şi unul de tip ”nurse call” care permite comunicarea directă bolnav – asistent. Pereţii exteriori ai clădirii au fost termoizolaţi, iar geamurile şi uşile înlocuite. În întreaga secţie a fost instalat un sistem integrat de supraveghere şi semnalizare la incendiu”, a mai transmis SCJU Sibiu.

În cadrul lucrărilor au fost modernizate inclusiv cinci cabinete pentru investigaţii medicale aparţinând Compartimentului ”Endoscopie”, aflat în imediata apropiere.

Potrivit datelor transmise de oficialii spitalului, toate aceste lucrări au fost cuprinse într-un proiect mai amplu de reabilitare a unor spaţii aparţinând SCJU Sibiu, care a mai inclus alte trei secţii: Chirurgie II, Ortopedie şi Urologie.

”În prezent, în subsolul tehnic al clădirii care adăposteşte aceste secţii, mai au loc unele intervenţii la reţeaua de apă şi canalizare. Pentru realizarea întregii investiţii la secţiile amintite, Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, de aproximativ 20 milioane lei, la care se adaugă o contribuţie proprie a instituţiei în cuantum de 4 milioane lei”, a mai transmis unitatea medicală.

În plus, pentru lucrările de finisaj interior la secţiile Chirurgie I şi Ortopedie, compania Romgaz a contribuit cu suma de 1,2 milioane lei.

În momentul de faţă, în întreaga secţie Chirurgie I se fac lucrări de dezinfecţie, urmând ca, după reautorizarea sanitară a spaţiului, să fie reluată activitatea medicală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.