Federaţia SANITAS anunţă, joi, că Guvernul a aprobat Ordonanţa pentru creşterea salariilor de bază ale angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, majorările fiind în medie de 26,8%

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul României a aprobat astăzi, 7 martie a.c., Ordonanţa pentru creşterea salariilor de bază ale angajaţilor din SĂNĂTATE şi ASISTENŢĂ SOCIALĂ. Conform OUG-ului, creşterile salariale sunt în medie de 26,8%, creşteri care se vor adăuga la salariul de bază, în anul 2024. Totodată am corectat o serie de inechităţi pentru funcţiile de conducere, director financiar-contabil, director de îngrijiri, asistent şef de unitate, asistent şef staţie de ambulanţă, asistent şef secţie etc”, a transmis, joi, Federaţia SANITAS, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, pentru tot personalul din Asistenţă Socială creşterile vor fi de 20%.

”Ne-am respectat astfel angajamentul făcut faţă de membrii noştri de sindicat care au semnat pentru dechiderea Conflictului colectiv de muncă, pentru o creştere salarială de 20 de procente. Ştim că există încă frustrări în cele două sisteme şi le înţelegem, dar în această etapă a trebuit să acceptăm un compromis. Dacă am putea să oferim 2.5 miliarde RON lunar, am face-o, dar guvernul ne-a dat doar 2.5 miliarde până la finalul anului. I-am împărţit cum am considerat mai bine, fără să avem pretenţia că este perfect, dar sindicatul sunteţi voi, membri noştri, iar fiecare are responsabilitatea să ne tragă la răspundere şi să se implice activ”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia au apreciat deschiderea pentru dialog a premierului Marcel Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.