Federaţia Ambulanţa anunţă că decizia suspendării oficiale a protestului din serviciile din ţară a fost luată în cursul dimineţii de miercuri, după ce liderii au renunţat la greva foamei marţi seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Federaţia Ambulanţa, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că greva foamei declanşată de preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş şi a celor 8 lideri de sindicat, a încetat în seara zilei de 21 Noiembrie 2023, ora 21:00, iar hotărârea de a suspenda protestele din sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă, a fost luată azi, 22 Noiembrie 2023, ora 8:00”, au transmis, miercuri, sindicaliştii.

Potrivit acestora, deciziile au fost luate în urma întâlnirilor cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

”Au convenit un calendar de soluţionare a problemelor din serviciile de ambulanţă, în funcţie de priorităţi şi posibilităţile reale de rezolvare. Deputatul Gabriel Valer Zetea a fost implicat în organizarea întâlnirilor, însoţind grupul greviştilor la ambele întâlniri. Blocul National Sindical mulţumeşte tuturor pentru suport şi salută acţiunea rapidă a Guvernul României pentru rezolvarea protestelor din serviciile de ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii.

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a anunţat, marţi seară, că reprezentanţi ai angajaţilor din serviciile de Ambulanţă s-au întâlnit, marţi, cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, iar în urma discuţiilor sindicaliştii aflaţi în greva foamei au decis să renunţe la această formă de protest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.