Consiliul Judeţean Iaşi anunţă, marţi, că două Unităţi Medico-Sociale au obţinut finanţare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Valoarea investiţiilor va depăşi 18 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două Unităţi Medico-Sociale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi au obţinut finanţare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru extinderea şi reabilitarea spaţiilor existente, precum şi construirea unui nou corp de clădire. Valoarea totală 18.067.856 lei”, anunţă, marţi, Consiliul Judeţean Iaşi.

Potrivit sursei citate, proiectul Centrului de Asistenţă Medico-Socială Bivolari prevede dotarea compartimentului de kinetoterapie, compartimentului psihologic, a pavilionului cu paturi cu elevaţie electrică şi achiziţionarea de mese şi dulapuri care să respecte standardele de calitate.

”În vederea asigurării unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în cadrul aceluiaşi proiect, va fi dotat şi blocul alimentar. Valoarea totală a finanţării obţinute de Unitatea Medico-Socială Bivolari este de 663,897 lei”, precizează CJ Iaşi.

Instituţia precizează că un corp nou de clădire va fi construit la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Răducăneni.

”Actualul spaţiu este insuficient raportat la numărul tot mai mare de cereri, iar la momentul actual infrastructura acestui centru rezidenţial este uneori depăşită, dotările fiind minimale”, a mai transmis instituţia citată.

Potrivit acesteia, în anul 2023, până la momentul depunerii proiectului aprobat de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au înregistrat 70 de cereri de internare de către persoanele cu nevoi medico-sociale din care au fost soluţionate 7 cereri, iar celelalte cazuri sunt în aşteptare din cauza locurilor indisponibile.

Valoarea proiectului depăşeşte 17,4 milioane de lei.

”Îmbunătăţirea condiţiilor din centrele medico-sociale pe care le avem în administrare a fost o preocupare permanentă, iar prin aceste investiţii vom putea reforma cu adevărat sistemul de îngrijire pentru vârstnicii aflaţi în situaţii de risc. Prin extinderea şi modernizarea spaţiilor actuale, vom putea oferi beneficiarilor cele mai bune îngrijiri. În plus, vom putea rezolva şi o altă problemă acută, cea a lipsei de personal, pentru că lipsa dotărilor i-a descurajat pe specialişti să se angajeze în acest domeniu.”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.