Preşedintele CNAS, Andrei Baciu, a vizitat, vineri, Spitalul Buftea, care deserveşte întreaga regiune dintre Târgovişte şi Bucureşti şi a apreciat strategia unităţii, care a înţeles cât de util este pentru pacienţi să îşi poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu. Andrei Baciu doreşte un sistem modern care pune în centru pacientul, perspectivă care va contribui la dezvoltarea prevenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Baciu anunţă, vineri, că a vizitat Spitalul Buftea.

”Spitalul deserveşte întreaga regiune. Sunt peste 120.000 de oameni care se pot trata aici. Este practic singurul spital între Târgovişte şi Bucureşti, iar asta ne arată foarte clar cât de importantă este munca celor de aici. Şi mai important este că reprezentanţii Spitalului Buftea au înţeles cât de util este pentru pacienţi să îşi poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu şi să nu fie nevoie să te internezi, decât dacă starea de sănătate o impune. Mai ales că au dezvoltat servicii noi pe zona de oftalmologie, oncologie sau diabet”, a scris, vineri, pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta anunţă că, în total, în 2022, au fost acordate peste 361.000 de consultaţii în regim de ambulatoriu, în Ilfov.

”Ceea ce este acum important de realizat (şi nu este valabil doar pentru Buftea) este ca fiecare asigurat să-şi cunoască drepturile, iar noi, instituţiile de sănătate, să ne asigurăm că informaţia ajunge la pacienţi în timp util. Acesta este modelul de sistem modern spre care ţintim, un sistem care pune în centru pacientul”, a mai scris Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, nu doar că această perspectivă va ajuta în mod real oamenii, dar va contribui la dezvoltarea prevenţiei, în aşa fel încât să putem preveni astăzi ceea ce mâine ar fi mult mai greu de tratat.

”Şi nu doar mai greu, dar şi mai costisitor”, a mai transmis preşedintele CNAS.

Baciu a discutat la Ilfov şi cu medici de familie şi reprezentanţi ai CAS Ilfov.

”Sunt încrezător că putem genera schimbările de care este nevoie, pentru că asta va însemna un sistem de asigurări de sănătate eficient. Pentru asta, este nevoie de un efort conjugat şi mă bucur că cei de la Consiliul Judetean Ilfov, împreună cu autorităţile locale, depun eforturi reale pentru promovarea sănătăţii în comunitate”, a mai transmis preşedintele CNAS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.