Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud anunţă, joi, realizarea unor operaţii în premieră în unitatea medicală, respectiv chirurgie toracică minim invazivă, fără intubaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premieră medicală pentru SCJU! În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost efectuate recent o serie de intervenţii chirurgicale de chirurgie toracică fără intubaţie (Non-intubated Video-assisted Thoracic Surgery)”, a transmis, joi, unitatea medicală.

Reprezentanţii acesteia precizează că această tehnică operatorie inovativă a fost folosită pentru reducerea riscului anestezico-chirurgical în cazul pacienţilor extrem de fragili, cu riscuri majore pentru anestezie generală şi cu beneficiu real al intervenţiei chirurgicale.

Echipa medicală a fost formată din medicii  Vlad Beleuzu - medic specialist Chirurgie toracică şi Justin Dodane - medic specialist ATI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.