Echipe de medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul serii de ieri, 28 noiembrie 2023, la secţia ATI1 a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, s-au prelevat organe, ficat şi rinichi, de la un pacient declarat în moarte cerebrală. Familia pacientului a găsit puterea să consimtă pentru actul de donare, iar astfel, cu ajutorul organelor prelevate, doi rinichi şi un ficat, au putut fi salvate alte trei vieţi”, a transmis, miercuri seară, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că transplantul organelor a avut loc miercuri, la Institutul Clinic Fundeni şi toate cele trei intervenţii s-au încheiat cu succes.

”Declararea morţii cerebrale şi asistarea pentru prelevarea de organe s-au făcut la Secţia ATI1 a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar responsabilul de transplant a fost doamna Conferenţiar Universitar Doctor Liliana Mirea, Şefa Secţiei ATI1. Coordonatorul de transplant a fost doamna doctor Roxana Turcu, care a lucrat alături o întreagă echipă de medici. De peste 20 de ani, doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, iniţiatoarea acestui program, a coordonat activitatea echipei de prelevare de organe a secţiei ATI1, iar medicii implicaţi în aceste intervenţii se ocupă în mod deosebit de pacienţii aflaţi în moarte cerebrală”, a mai transmis unitatea medicală.

Potrivit documentului citat, prelevarea de organe este deja o rutină pentru Secţia ATI1 a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, care, de-a lungul timpului, a devenit instituţia cu cel mai mare număr de pacienţi care au devenit donatori reali de organe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.