Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat, vineri, Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Colentina, unde s-au făcut lucrări. Primarul a discutat cu personalul despre lucrările realizate, dar şi cu parte dintre pacienţii internaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vizitat astăzi Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Colentina unde au fost executate lucrări de renovare, recompartimentare şi modernizare, pentru funcţionarea optimă a circuitelor medicale. Lucrările au început în luna mai a anului 2023 şi au fost finalizate în ianuarie anul acesta, iar fondurile necesare investiţiei au fost alocate de la bugetul local”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul general.

Nicuşor Dan a precizat că este una dintre secţiile de chirurgie cele mai solicitate de pacienţi din toată ţara, aici fiind realizate intervenţii chirurgicale de mare complexitate.

”Tot în cadrul Spitalului Colentina se execută lucrări de modernizare/extindere a instalaţiilor electrice, de ventilaţie, tratare a aerului, montare a sistemelor de detectare, semnalizare, alarmare incendii şi depăşire a concentraţiei maxime de oxigen. Spitalul Colentina este unul dintre cele nouă spitale administrate de Primăria Capitalei în care se execută astfel de lucrări, iar pentru finanţarea acestora am atras fonduri europene nerambursabile, prin POIM”, a mai transmis primarul general.

Acesta a reiterat informaţia potrivit căreia a atras în ultimii 3 ani fonduri nerambursabile în valoare totală de 274.865.288,9 lei pentru modernizarea serviciilor medicale din spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Din această sumă, 183.610.614,13 lei sunt fonduri nerambursabile naţionale obţinute prin PNRR, iar 91.254.674,77 lei sunt fonduri europene atrase prin POIM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.