Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor anunţă, vineri, modificarea programului de vizită pentru aparţinători, din cauza cazurilor de gripă şi COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Având în vedere situaţia epidemiologică generată de creşterea incidenţei infecţiilor respiratorii, în mod special a cazurilor de gripă şi infecţie SARSCoV2, programul de vizită şi condiţiile de acces pentru aparţinători în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor se modifică începând cu data de 19.01.2024”, anunţă, vineri, oficialii unităţii medocale, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, pe toată perioada de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute compatibile cu gripa (ILI) şi a supravegherii infecţiei cu SARSCoV2, programul de vizită va fi zilnic între orele 16:00-17:00.

”Excepţie se face doar în cazul pacienţilor în stare terminală de pe Secţia Îngrijiri Paliative, aparţinătorii având posibilitatea de a vizita pacientul şi în afara acestui interval de vizită, în baza unui program stabilit de medicul curant”, se main arată în comunicat.

Unitatea medicală a dispus şi alte măsuri, respectiv:

  1. Se suspendă programul de vizită pentru secţiile: Pediatrie, Oncologie, Radioterapie, Hematologie, ATI, USTACC, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie. Pacienţii acestor secţii vor putea fi vizitaţi doar cu acordul medicului curant al pacientului.
  2. Accesul vizitatorilor în salon va fi permis astfel:
    • 1 vizitator / pacient;
    • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienţii putând fi vizitaţi doar pe rând, nu în acelaşi timp;
    • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitaţi maximum doi pacienţi în acelaşi salon, în acelaşi timp.
  3. Durata vizitei este limitată la 15 de minute.
  4. Vizitatorul va purta echipament de protecţie asigurat în mod gratuit de către unitatea sanitară.
  5. Nu se va permite accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecţii acute, sau aflaţi în stare de ebrietate ori sub influenţa unor substanţe halucinogene.

   ”Aceste măsuri sunt necesare pentru a reduce riscul de transmitere a infecţiilor respiratorii acute şi a infecţiei SARSCoV2 şi pentru a proteja pacienţii internaţi în contextul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii”, au mai transmis oficialii spitalului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.