Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, că pacienţii oncologici din Prahova au acces mai rapid la tratament, după achiziţionarea de echipament în valoare de 17 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acces mai rapid la tratament pentru pacienţii bolnavi de cancer din Prahova! Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia internaţională pentru achiziţia de echipamente moderne de radioterapie pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că proiectul cuprinde furnizarea a două acceleratoare lineare medicale, staţii pentru planificare tratament, staţii de conturare, staţii de înregistrare şi verificare a planurilor de tratament, sisteme de dozimetrie şi execuţia lucrărilor pentru amenajarea spaţiilor în vederea instalării şi funcţionarii echipamentelor.

”Execuţia lucrărilor de amenajare, livrarea echipamentelor, instalarea şi instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor vor fi finalizate în prima parte a anului 2024”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Investiţia se ridică la 17 milioane de lei şi este finanţată de Banca Mondială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.