Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic. Prima acţiune a acestui proces este aceea de realizare a profilului de competenţe ale cadrului didactic, iar în acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a realizat un chestionar pentru opinia publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei şi Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format în acest scop va propune un profil de competenţe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională”, a transmis, joi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit sursei citate, procesul de elaborare a acestui profil de competenţe va cuprinde mai multe activităţi, printre care şi o consultare publică a părţilor interesate, prin intermediul unui chestionar, disponibil în perioada 19 martie - 5 aprilie 2020. 

În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar.

”Considerăm că opiniile fiecărui actor implicat în procesul educaţional sunt importante şi contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri pentru a înţelege cât mai bine aşteptările din societatea românească”, a mai transmis Ministerul.

Răspunsul va fi anonim şi va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.