Medicul Tammam Youssef, chirurg cardiovascular pediatru la Spitalul San Donato din Italia, a operat, la Spitalul Marie Curie din Capitală, doi copii cu grave probleme cardiace. Alte operaţii urmează să mai facă şi la Timişoara. Tammam Youssef spune că cel mai mic copil operat de el avea doar 600 de grame şi era născut prematur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am avut doi copii, un copilaş de 3 luni, de 4kg care a avut malformaţie destul de complexă. Nu l-am salvat eu, l-a salvat doctoriţa Mărgărint, şefa Secţiei de chirurgie pediatrică, chirurgul tânăr care va continua încă 30 de ani alături de colegii săi. Ea a făcut operaţia, asistată de mine şi a fost impecabil şi copilul e bine. Al doilea copil era un copilaş care a avut un defect de sept interventricular şi mai multe lucruri şi intraoperator le-am găsit. Mulţumim lui Dumnezeu că acum copilul e bine”, a declarat medicul Tammam Youssef, miercuri seară, la Medika TV.

Medicul Tammam Youssef urmează să facă alte 6 operaţii la Timişoara, timp de două zile.

 

”Eu mai stau până vineri la Bucureşti, duminică merg la Timişoara, operez 2 zile acolo. Sunt pregătiţi 6 copii la Timişoara. Echipa locală a fost pregătită la Marie Curie şi unii au fost trimişi şi la San Donato. Acolo e acum o infrastructură impecabilă, o să fie capacitate să se facă 150-200 de cazuri pe an. Avem o echipă tânără care crede în noi”, a precizat medicul.

Tammam Youssef a adăugat că speră ca până în anul 2025 copiii din România cu probleme cardiace să nu mai fie nevoiţi să se transfere în străinătate pentru operaţii.

”Sper ca în 2025 să nu mai fie nevoit niciun copil să iasă din ţară pentru a fi operat”, a spus Tammam Youssef.

Întrebat care a fost cel mai mic copil operat pe cord, Tammam Youssef a răspuns că acesta avea doar 600 de grame şi era născut prematur.

”600 de grame. De obicei sunt prematuri, foarte mici, care au un canal arterial permiabil, care daca nu il inchizi, nu poate sa supravietuiască. Esti obligat să îl operezi şi să închizi acest canal ca să supravietuiască. La cei cu patologie mai complexă e nevoie ca pacientul să aibă 2- 2,5kg”, a precizat Tammam Youssef.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.