Medicul Mircea Beuran a tras un semnal de alarmă privind consumul de produse nocive pentru sănătate, de către populaţia tânără şi a subliniat că deja există o categorie, în creştere, de copii obezi. Doctorul a precizat că tinerii s-au îndepărtat de mâncarea tradiţională şi consumă băuturi carbogazoase şi energizante care nu sunt deloc sănătoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În bolile maligne ale tubului digestiv, de foarte multe ori, suferinţa nu este numai pe un anumit organ. Oamenii nu cred că tinereţea lor  poate să îi aducă într-un astfel de stadiu şi dialogul pe care îl avem cu această categorie de oameni tineri, bolnavi, găsim de foarte multe ori faptul că s-au depărtat de mâncarea tradiţională, sunt cei care mănâncă dimineaţa din fast-fooduri, după amiază îşi comandă mâncarea. (...) Deja există o categorie în creştere de copii obezi. În vara aceasta Facultatea de Medicină, prin grupul de specialişti a avut o investigaţie medicală, clinică, pe litoral şi dădeau, din cei prezentaţi, un procent de 40 la sută de copii care sunt obezi”, a semnalat medicul Mircea Beuran, joi seară, la Medika TV.

Beuran a subliniat că pe lângă mâncarea nesănătoasă, tinerii consumă şi băuturi la fel de nesănătoase.

”Marea lor majoritate sunt dependenţi de tipuri de alimentaţie care vedem unde îi duc. Lângă această alimentaţie sunt toate băuturile carbogazoase. tendinţa generaţiei către 16 - 20 de ani de a-şi împrospăta forţele cu energizante, dar ele biciuiesc organismul omului. Chiar dacă momentul pare plăcut, consecinţele în timp sunt severe. Apariţia formelor de fumat care nu mai sunt cele tradiţionale, gestul este acelaşi, dar acest gest aduce o multiplicare poate de 10 ori a suferinţelor  pulmonare sau a altor tipuri de boli care provin din modelul acesta de a-ţi consuma timpul. Am văzut cei care au o viaţă legată de calculator, de laptop, care stau nemişcaţi ore sau zeci de ore, dependenţi de tot felul de lichide energizante, cele care nu te lasă să oboseşti, dar în acelaşi timp te epuizează şi lucrul acesta îl regăsim în patologia pancreasului şi popularizăm lucrul acesta de câte ori avem ocazia”, a precizat Beuran.

Mircea Beuran s-a referit şi la moştenirea pe care o lăsăm şi s-a întrebat dacă acesta va fi o naţie bolnavă.

”Nu vreau să se înţeleagă că nu trebuie să mănânci sau să consumi un anumit lucru, dar când el devine tabu pentru tine şi repetiţia aceasta continuă, el trebuie să înţeleagă că  aceste consecinţe vor apărea la un anumit moment şi fără a încheia discuţia aceasta, vreau să arăt că sunt ţări, guverne, parlamente care au o atitudine faţă de bicicletă, au o atitudine faţă de consumurile vizavi de cât sunt de aproape faţă de şcoli, vizavi de fumat, pentru că realizează un lucru care trebuie să ne trezească, se distruge tânăra generaţie care aşa cum ştim, reprezintă viitorul fiecărei naţii. Şi atunci ce moştenire biologică lăsăm, când vom lăsa o naţie bolnavă”, a mai spus Mircea Beuran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.