Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr.Victor Babeş” Timişoara, Diana Manolescu, afirmă că peste 50% dintre pacienţii cu cancer bronho-pulmonar sunt diagnosticaţi în stadiul tardiv de metastazare, unde supravieţuirea la 5 ani este de sub 5%. Potrivit medicului specialist, screeningul şi indentificarea în stadiul iniţial cresc supravieţuirea la 5 ani la 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara prezintă, într-o postare pe Facebook, echipa multidisciplinară extinsă de cancer bronho-pulmonar a unităţii, formată din pneumologi, bronhoscopişti, radiologi, chirurgi toracici, geneticieni medicali şi anatomo-patologi.

”Peste 50% dintre pacienţii cu cancer bronho-pulmonar sunt diagnosticaţi în stadiul tardiv de metastazare, unde supravieţuirea la 5 ani este de sub 5%. Cancerul bronho-pulmonar este a doua cea mai frecventă formă de cancer, cu o creştere a incidenţei la sexul feminin în ultimul deceniu”, a transmis medicul.

Potrivit Dianei Manolescu, ”decesele prin cancer bronho-pulmonar ocupă primul loc, la distanţa de cancerul de sân sau de prostată, al doilea ca frecvenţă dintre toate formele de neoplazie”.

”Screeningul pulmonar prin low-dose CT si indentificarea in stadiul iniţial face ca supravieţuirea la 5 ani sa crească la 50%”, a mai transmis medicul specialist.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.