Dr. Ana Maria Davitoiu,medic primar pediatrie la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală, a declarat că receptivitatea părinţilor este foarte mare în legătură cu vaccinul HPV şi a menţionat că dacă studiezi statisticilor altor ţări şi observi ce realizări sunt din punct de vedere al scăderii prevalenţei cancerului, este spectaculos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ana Maria Davitoiu a fost întrebată miercuri, la Medika TV, cum simte receptivitatea părinţilor vizavi de vaccinul HPV.
 
“Foarte bună. Nu e greu să vorbeşti cu cei din Bucureşti. Avem într-un an 10-11.000 de pacienţi. Jumătate din ei sunt din Bucureşti şi jumătate sunt din alte judeţe, câteodată foarte departe. Ne bucură, ne flatează venirea lor la noi, când reuşim să răzbim cu ceva. Cei care sunt din mediul rural au un acces mai greu poate la asistenţa medicală şi cu ei în mod special discutăm aceste lucruri. Şi îmi pare, eu nu vaccinez împotriva HPV, dar promovez, îmi pare că receptivitatea e foarte mare. Şi pacienţii băieţi, nu vă imaginaţi cât de mulţi sunt care spun, da, sigur, când, unde, cu cine trebuie să vorbesc. Mi se pare că e un lucru fantastic. Şi dacă te uiţi pe statisticile altor ţări, ce realizări sunt într-un interval de timp din punct de vedere al scăderii prevalenţei cancerului, e spectaculos”, a declarat Ana Maria Davitoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.