Un medic de la Spitalul ”Victor Babeş” Timişoara a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor în care subliniază necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De ce avem nevoie de o zi internaţională a siguranţei pacienţilor? Pentru că, potrivit OMS, unul din zece pacienţi are de suferit în timpul unui act medical. Pentru că nu puţine sunt cazurile când pacienţii nu primesc toate informaţiile legate de riscurile pe care le implică o anumită procedura”, a transmis, duminică, medicul Crina Raletchi, de la Spitalul ”Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit acesteia, de multe ori, pacienţilor nu le sunt prezentate, înaintea administrării unui medicament, efectele adverse pe care acel medicament le poate produce.

”Neglijenţa medicală este a 14-a cauza de mortalitate în lume. Toate acestea arată necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale. Şi, pentru a atrage atenţia asupra deficienţelor din sistemele de sănătate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis marcarea unei zile, la nivel global, a siguranţei bolnavului. Sloganul din acest an este legat de implicarea activă a pacientului în derularea actului medical”, a mai transmis medicul.

17 septembrie este declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.