Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă, joi, că, de la începutul perioadei de supraveghere, respectiv luna iunie, au fost înregistrate 82 de cazuri de infecţie cu West Nile. 75 au fost confirmate, 7 fiind considerate probabile. 10 pacienţi au murit, trei fiind din judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (06.06.2023) până la data de 12.10.2023 s-au înregistrat 82 de cazuri dintre care 75 cazuri confirmate si 7 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 10 au decedat”, a transmis, joi, INSP.

Sursa citată a precizat că 48 de cazuri au fost la bărbaţi, 45 de pacienţi fiind din mediul rural.

Cele mai multe cazuri, respectiv 11, au fost în Bucureşti, 9 în Satu Mare, câte 8 în Galaţi şi Dolj, câte 7 în Brăila şi Ilfov şi 6 la Iaşi.

”Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul Bucureşti cât şi în judeţul Tulcea (debut în S 31) şi a fost atribuit jud. Tulcea”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, au fost înregistrate 10 decese în judeţele: Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.