Iniţiatoare proiectului Super Age, Ileana Badiu, a explicat că, potrivit statisticilor, femeila intră mai repede la menopauză, decât mamele sau bunicile lor. Potrivit acesteia, toate simptomele menopauzei pot fi tratate, însă în unităţi medicale private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Femeile intră mult mai devreme la menopauză, decât mamele şi bunicile lor. Longevitatea este crescută, deci trei sferturi din viaţa unei femei se desfăşoară fiind la menopauză, care nu este o boală, ţine de firesc, dar este o condiţie medicală care poate fi tratată. Are tratament. Menopauza are tratament şi când spun tratament asta înseamnă ameliorarea tuturor simptomelor, încetinirea degradării corpului care se întâmplă atunci când statusul hormonal se schimbă şi când hormonii femeilor, mai ales estrogenul scade şi chiar ajunge la zero, ceea ce însemană riscuri, boli cardiovasculare, boli trombotice. Astăzi există metode pentru ca îmbătrânirea să nu devină un handicap”, a declarat Ileana Badiu, la Medika TV, miercuri seară.

Badiu spune că a primit multe mesaje de la femei de diferite vârste cărora medicii le spun că nu sunt soluţii pentru ele.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Primesc zilnic zeci de mesaje de la femei care nu au unde să se ducă să se informeze, femei cărora li se spune de către medicii la care se duc că nu există soluţii pentru ele, în condiţiile în care au 42-43, chiar 50 de ani, 60. Până la urmă, femeia trebuie să aibă o viaţă normală, o viaţă sexuală normală, o viaţă profesională normală, o familie, ori fără informare femeile nu ştiu că sunt soluţii, că toate cele 72 de simptome pe care menopauza le poate avea pot fi cauza menopauzei”, a spus Badiu.

De asemenea, iniţiatorul proiectului Super Age a adăugat că menopauza ar trebui să aibă o abordare multidisciplinară ce necesită aproape o oră de consult.

”Menopauza ar trebui să aibă o abordare multidisciplinară şi cumva într-o abordare personalizată, ceea ce  însemană timp alături de această femeie, o consultaţie care să dureze poate chiar o oră. Nu toată lumea are disponibilitatea asta. O altă problemă este că femeia asta nu se poate duce decât în privat. La stat chiar nu tratează nimeni menopauza”, a subliniat Ileana Badiu.

Proiectul Super Age a fost iniţiat de două prietene.

”Nu idealizăm îmbătrânirea (...) Am luat pur şi simplu realitatea aşa cum este ea, cu bune şi cu rele si am etalat-o cum ne-am priceput. Nu facem din Aging o virtute, dar nici un handicap (...) Şi cum am constatat că ne place viaţa noastră, că putem accepta şi părţile mai puţin plăcute şi că mai ales dorim să trăim mereu la superlativul vârstei noastre, am trecut la SuperAge. Iar aici ne dorim să ne întâlnim cu toată comunitatea noastră şi chiar să o lărgim cât mai mult având ca subiect central MENOPAUZA cea care defineşte această perioadă din viaţa fiecărei femei”, au transmis iniţiatoarele proiectului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.