Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au anunţat, luni, că au făcut un control, după ce a fost semnalată prezenţa gândacilor în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean şi au stabilit că evidenţele privind efectuarea operaţiunilor de dezinsecţie erau incomplete. Doi medici de la Serviciul de Prevenire al Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale au fost amendaţ cu câte 5.000 de lei fiecare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Reprezentanţii DSP Botoşani au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că inspectorii din cadrul Serviciul de Control în Sănătate Publică au făcut săptămâna trecută, la control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati - Secţia Exterioară Pediatrie după ce în spaţiul public au apărut informaţii care semnalau prezenţa gândacilor într-un salon (Compartiment Digestivi).

“S-a efectuat operaţiunea de dezinsecţie in cadrul secţiei incă din data de 16.01.2024 - data anterioară relatării evenimentului în presă. S-au mai efectuat succesiv două operaţiuni de dezinsecţie în data de 04.02.2024 în Compartimentului Digestivi cu substanţe biocide cu aplicare prin pulverizare (în salonul în care a stat internată mama care a semnalat prezenţa vectorilor - neocupat în acel moment) şi cu aplicare locală (aplicare de picături ) în restul saloanelor  - (pacienţii şi aparţinării acestora fiind prezenţi in saloane), urmate de o nouă dezinsecţie în data de 05.02.2024 a întregului Compartiment (8 saloane) cu produse biocide aplicate prin pulverizare, secţia fiind securizată pentru 24 ore, după ce în prealabil pacienţii au fost mutaţi temporar in secţia ORL, liberă la momentul respectiv”, au precizat reprezentanţii DSP Botoşani.

Ei au adăugat că toate produsele biocide utilizate de către unitatea sanitară sunt avizate/autorizate de către Ministerul Sănătăţii şi deţin fişe tehnice de securitate.

Echipele de control au descoperit însă şi nereguli.

“Din verificarea documentelor puse la dispoziţie de către SJU Mavromati reiese faptul că evidenţele (procese verbale ) privind efectuarea operaţiunilor de dezinsecţe erau incomplete, de asemenea procedura operaţională privind efectuarea operaţiunilor DDD întocmită nu a fost revizuită, conform ultimelor modificări legislative, motiv pentru care s-au aplicat două amenzi contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei fiecare – medicului şef  din cadrul SPIAAM (Serviciul de Prevenire al Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale) al SJU Mavromati  şi medicului epidemiolog din cadrul aceluiaşi serviciu - Secţia Exterioară Pediatrie şi totodată s-au prescris termene de remediere în ceea ce priveşte revizuirea procedurii de lucru şi completarea evidenţelor privind efectuarea operaţiunilor DDD, în concordanţă cu ultimele modificări legislative”, a menţionat sursa citată.

O pacientă care se află internată cu copilul în Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a filmat gândaci mergând pe pereţii saloanelor şi susţine că pe la ferestrele spitalului intră aerul rece de afară.

În imaginile postate de femeie pe Facebook se vede cum pe faianţa dintr-un salon de spital, dar şi pe tocurile ferestrelor umbla gândaci. Clipul a fost filmat în 3 februarie, în Secţia de pediatrie a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani, unde tânăra era internată cu copilul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.