Directorul de comunicare al Asociaţiei Aliat pentru Sănătate Mintală, Oana Crăciun, a afirmat, vineri seară, că, numai în anul 2024, s-a ajuns la peste 26.000 de persoane cu diferite adicţii care au apelat la această asociaţie. În România se observă o creştere a consumului de alcool, chiar dacă alcoolul este fiscalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Raportul nostru de activitate arată faptul că am ajuns într-un an la peste 26.000 de beneficiari în tot ceea ce înseamnă informare şi prevenire cu privire la adicţii. Nu ştiu cât luptăm noi împotriva adicţiilor, cât mai degrabă încercăm să sprijinim populaţia în ceea ce reprezintă problema adicţilor în România, adică, pe de-o parte, venim cu zona aceasta de informare şi psiho-educaţie, în aşa fel încât oamenii să înţeleagă care sunt riscurile atunci când decid să consume şi, pe de altă parte, avem şi zona aceasta de a încerca să îmburătăţim politicile publice acolo unde clar este nevoie”, a declarat Oana Crăciun, vineri seară, la Medika Antidrog, ea precizând că se referă la anul 2024.

Asociaţia Aliat pentru Sănătate Mintală a depăşit 100.000 de beneficiari, a precizat Oana Crăciun.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

”Noi am depăşit 100.000 de beneficiari de când lucrăm în zona aceasta a adicţiilor şi a sănătăţii mentale, pentru că adicţia face parte din tabloul acesta mai amplu al sănăţii mintale”, a explicat Oana Crăciun.

De asemenea, Oana Crăciun a precizat că mulţi beneficiari sunt în zona consumului de alcool, iar creşterea este una vizibilă.

”Mare parte din aceşti beneficiari sunt din zona de consum de alcool, pentru că asta este zona cea mai vizibilă, dacă e să o luăm aşa. Este cumva la liber. Observăm o creştere a consumului de alcool în rândul românilor, chiar ultimul raport de anul trecut ne-a plasat ca şi cantitate aproape 17 litri de alcool pur pe an pe cap de locuitor, deci ne-a pasat pe locul 1, e loc fruntaş din păcate, în Europa”, a mai declarat Oana Crăciun.

Potrivit acesteia, avem o populaţie care consumă atât de mult alcool şi fiscalizat, dar şi nefiscalizatat, pentru că faţă de alte state noi avem acest consum casnic.

”Ştim cu toţii că producem o continuare alcool în gospodărie. Şi atunci, pentru că există o tradiţie, pentru că este cultural acceptat alcoolul, pentru că ni se pare normal, nu-i aşa, şi nu ştim ce înseamnă prea mult, am venit cu foarte multe programe în această zonă în a educa cumva populaţia”, a mai declarat Oana Crăciun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.