Cinci defibrilatoare semi-automate au fost amplasate în zone strategice din Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, iar 70 de angajaţi au fost instruiţi de personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de astăzi, 21 decembrie a.c., Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti devine un loc şi mai sigur. Fiind una dintre locaţiile extrem de tranzitate din Bucureşti, aeroportul beneficiază cu succes de 5 defibrilatoare semi-automate, destinate persoanelor fără pregătire medicală şi care pot salva viaţa unei victime care a suferit un stop cardiorespirator până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă”, au transmis, joi seară, reprezentanţii DSU,

Potrivit acestora, defibrilatoarele sunt plasate strategic în spaţiile principale ale aeroportului.

”Aproximativ 70 de angajaţi ai Aeroportului Bucureşti au fost instruiţi de către personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Fundaţiei pentru S.M.U.R.D., în acordarea primului ajutor în caz de stop cardiorespirator şi utilizarea aparatelor”, a mai precizat DSU.

Instituţia precizează că vor continua cursurile şi în perioada următoare.

”Până în acest moment, în regiunea Bucureşti-Ilfov au fost montate 85 de defibrilatoare, urmând ca proiectul să se extindă treptat şi în oraşe precum: Iaşi, Sibiu, Timişoara, Oradea, Constanţa, Cluj-Napoca şi Craiova. Iniţiativa face parte din proiectul naţional «Punct de prim ajutor. Fii salvator!», iniţiat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu Lidl Romania, Fundaţia pentru SMURD şi implementat cu sprijinul STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Vodafone Romania şi Linde Gaz România”, a mai precizat DSU.

Proiectul are scopul de a le facilita cetăţenilor posibilitatea de a acorda primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator, prin dotarea magazinelor Lidl şi a unor spaţii publice intens tranzitate cu echipamente avansate de asistenţă medicală de urgenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.