Un contract de confidenţialitate a fost încheiat între conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi angajaţii unităţii medicale, iar reprezentanţii spitalului afirmă că au fost respectate toate actele normative în vigoare şi Contractul Colectiv de Muncă, Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, a reclamat că documentul este ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, mai multe precizări în legătură cu încheierea unui contract de confidenţialitate între spital şi angajaţii săi, document reclamat ca fiind ilegal de către prefectul de Olt. 
 
“Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că acest act juridic bilateral intervenit între angajator şi salariaţii unităţii sanitare a fost încheiat cu respectarea prevederilor cuprinse în Codul Muncii, în contractul colectiv de muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt şi negociat cu partenerii sociali, în Regulamentul intern şi Regulamentul de organizare şi funcţionare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului, cu modificările şi completările ulterioare şi alte prevederi legislative incidente, a fost aprobat de Comitetul Director al unităţii sanitare şi se află în faza de implementare la nivelul instituţiei”, se arată în comunicat.
 
Conducerea spitalului a mai adăugat că “nu s-au înregistrat plângeri sau sesizări din partea salariaţilor referitoare la contractul de confidenţialitate”. 
 
Unitatea medicală a subliniat că nu a existat nicio presiune asupra angajaţilor să semneze acest contract. 
 
”Protejarea datelor personale sensibile este o prioritate absolută, iar acest contract nu este doar un instrument legal, ci şi o manifestare concretă a angajamentului nostru faţă de siguranţa şi confidenţialitatea informaţiilor. În conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr.679/2016 (GDPR) şi ale legislaţiei române, suntem determinaţi să implementăm cele mai înalte standarde de securitate pentru a asigura că datele pacienţilor, ale angajaţilor şi colaboratorilor noştri sunt tratate cu maximă responsabilitate şi respect.
 
Este esenţial să subliniem că nicio presiune nejustificată nu este exercitată asupra angajaţilor noştri pentru a semna acest contract. Dimpotrivă, invităm la o colaborare bazată pe încredere şi respect reciproc, unde fiecare semnătură reprezintă o expresie voluntară a consimţământului, pentru a contribui la un mediu sigur şi confidenţial”, a mai precizat sursa citată.
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a anunţat că va utiliza toate mijloacele legale pentru apărarea dreptului de a asigura confidenţialitgatea şi securitatea datelor. 
 
“În plus, dorim să asigurăm atât pacienţii, cât şi angajaţii noştri că vom utiliza toate mijloacele legale pentru a ne apăra dreptul de a asigura confidenţialitatea şi securitatea datelor. În situaţii care pun în pericol aceste principii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va acţiona în conformitate cu legea pentru a proteja drepturile şi integritatea celor implicaţi. Reiterăm faptul că relaţia noastră cu pacienţii nu este doar medicală, ci şi umană. Vom continua să ne străduim să oferim servicii de calitate şi să asigurăm un mediu sigur şi respectuos, unde atât pacienţii, cât şi angajaţii să se simtă în siguranţă şi protejaţi”, a mai transmis conducerea spitalului.
 
Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, a reclamat, joi, într-o conferinţă de presă, că documentul este ”abuziv şi ilegal”, fiind semnat de către angajaţi în urma presiunilor exercitate de conducerea unităţii. 
 
”Doamna vătaf de la Spitalul Judeţean loveşte din nou. De data asta, panicată de faptul că oamenii încep să vorbească despre neregulile din SJU Slatina, ea le-a impus un contract de confidenţialitate angajaţilor care este şi abuziv şi ilegal. Îl somez pe preşedintele CJ sa o demita pentru aceasta mizerie, altfel este complice”, a scris ulterior prefectul pe Facebook.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.