Consiliul Judeţean Cluj anunţă, joi, că modernizarea sistemului de climatizare a blocului operator al Spitalului de Recuperare va fi gata până la finalul anului, stadiul lucrărilor fiind de 70%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrările derulate de Spitalul Clinic de Recuperare pentru modernizarea sistemului de climatizare a blocului operator avansează în ritm susţinut, urmând a fi finalizate până la sfârşitul lunii decembrie”, a tranmsmis, joi, Consiliul Judeţean Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, afirmă că ”principala preocupare este asigurarea actului medical în condiţii optime, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici”.

”Vom monitoriza atent ritmul de derulare a lucrărilor, astfel încât să fie respectat graficul stabilit”, a declarat Tişe.

Potrivit datelor transmise de oficialii instituţiei, investiţia vizează înlocuirea centralei de ventilaţie şi a tubulaturii acesteia.

”Blocul operator se află la etajul nouă al corpului C1 din cadrul unităţii sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, iar centrala de tratare a aerului şi unitatea exterioară a sistemului de ventilare-climatizare sunt situate pe acoperişul terasă, imediat deasupra blocului operator”, au mai transmis oficialii CJ Cluj.

Lucrările, în valoare de 1.795.000 de lei, înregistrează un progres de 70%.

Principalele operaţiuni derulate până în prezent au constat în executarea străpungerilor pentru tubulatură, carotări, refacerea straturilor terasei în zonele străpunse, montarea tubulaturii interioare şi a celei exterioare, precum şi realizarea unei noi instalaţii electrice.

”De asemenea, au fost confecţionate măştile pentru tubulatura verticală de absorbţie, au fost executate finisaje la tavane şi pereţi şi a fost montat un sistem de monitorizare a temperaturii, umidităţii şi a nivelului de presiune în fiecare sală de operaţie. Clădirea în care lucrările sunt în desfăşurare, respectiv corpul C1 al unităţii medicale, aparţine domeniului public al judeţului Cluj şi se află în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare”, se mai arată în comunicatul CJ Cluj.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.