Consiliul Judeţean Sibiu şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu au inaugurat, marţi, Pavilionul I al Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi Tălmaciu, care a fost reabilitat, recompartimentat şi extins, astfel încât capacitatea centrului a ajuns la 50 de locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această investiţie este o dovadă de normalitate, pentru că ne permite să venim în sprijinul persoanelor care au nevoie de îngrijiri speciale şi de suport în vederea reintegrării lor sociale. Astfel de lucrări au mai avut loc la centrele din Agnita şi Biertan, cu beneficii atât pentru rezidenţi, cât şi pentru personalul angajat, toate făcând parte din strategia de creştere a calităţii serviciilor sociale din judeţul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Potrivit documentului citat, lucrările au început în anul 2020  şi s-au finalizat în luna noiembrie 2023, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 9.626.773 lei cu TVA, din care dotările sunt în valoare de 280.300 lei cu TVA.

Dacă iniţial clădirea avea o suprafaţă de 695 mp, în prezent suprafaţa a ajuns la 1.643 mp, spaţiul generos oferind o capacitate de cazare mult mai crescută, de la 16 beneficiari la 49, precum şi mai mult confort şi siguranţă beneficiarilor, care stau câte doi sau trei în cameră, fiecare cameră fiind prevăzută cu baie proprie.

”Clădirea nouă este prevăzută cu un spaţiu tehnic care asigură funcţionarea optimă a utilităţilor, panouri solare pentru apa caldă şi o centrală termică care funcţionează cu supraveghere nepermanentă, panoul de automatizare fiind complet echipat cu sistem de automatizare, comandă, control, protecţie şi semnalizare, având toate accesoriile incluse. De asemenea, clădirea beneficiază de camere de supraveghere atât la interior, cât şi la exterior, precum şi de sistem de detecţie fum”, a transmis Consiliul Judeţean Sibiu.

Având în vedere situaţia specifică a beneficiarilor cu dizabilităţi neuropsihice, pentru siguranţă şi accesibilitate în deplasare au fost realizate băi cu accesorii pentru persoane cu dizabilităţi, covoare tactile şi mâna curentă (bare) pe holurile clădirii.

Totodată, Centrul a fost dotat integral cu mobilier, saltele şi aparate electrocasnice.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.