Asociaţia Blondie, care transportă cu avionul spre spitale din Europa copii bolnavi, intenţionează să cumpere un avion second-hand care să fie transformat într-o ambulanţă medicală, a anunţat, marţi seară, la Medika TV, Adelina Toncean. Potrivit acesteia, aeronava costă 2 milioane de euro, mai având nevoie de 500.000 de euro pentru a face achiziţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avionul pe care urmează să îl achiziţionăm va fi un avion folosit, deci un avion second-hand, pentru că un avion nou este dotat exact cu ce nu ne trebuie nouă. Nu ne trebuie luxul din interior, oricum vom scoate majoritatea scaunelor şi nu ne interesează să fie piele, lemn preţios (...) Sigur avionul nostru se va zgâria mult când se va manevra targa. Asta nu ne deranjează. Trebuie să fie o aeronavă care să transporte cel puţin doi pacienţi deodată pentru că şi medicii care îi însoţesc trebuie să fie extrem de buni şi  nu ai de unde să găseşti medici care să zboare de fiecare dată pentru un singur pacient, să ajungă autonom până în orice colţ din Europa, evident să consume puţin, să  fie suficient de nou întât să aibă o rezervă de motor, aşa se numeşte este numărul de ore de zbor în care se poate zbura până la următoarea schimbare de motor, dar şi motoarele sunt într-un program care îţi permite să  nu plăteţti foarte mult în momentul când ajungi acolo”, a declarat Adelina Toncean, fondatorul Asociaţiei Blondie, marţi seară, la Medika TV.

În prezent, Asociaţia Blondie organizează zborurile pentru cazurile medicale doar noaptea.

”Ştim exact ce vrem, ştim ce trebuie să poată să facă (...) Acum noi zburăm noaptea, pentru că atunci găsim avioane disponibile. Mâine plecăm la 21.15 şi ne întoarcem la 2.30. Nu întotdeuna spitalele din afară sunt pregătite să interneze copii atât de grav noaptea. Până la urmă, când chemăm o ambulanţă acasă vrem să vină repede, să fie dotată, să aibă medicul potrivit şi să fie gratis. Asta spunem noi de fiecare dată”, a declarat Adelina Toncean.

Ea a explicat şi de ce aceste cazuri medicale nu sunt transportate cu zboruri de linie.

”Suntem întrebaţi de ce nu zburăm cu zboruri de linie şi răspunsul e acelaşi de fiecare dată: nici acasă dacă ne este rău, nu mergem într-o staţie de autobuz”, a mai precizat Adelina Toncean.

Avionul pe care Asociaţia Blondie vrea să îl achiziţioneze costă 2 milioane de euro, însă nu au fost adunaţi toţi banii necesari pentru acesta, mai e nevoie de aproximativ 500.000 de euro. De asemenea, avionul achiziţionat de asociaţie va fi de culoare roz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.