Consiliul Judeţean Cluj derulează mai multe proiecte cu fonduri europene la Spitalul de Recuperare, acestea vizând dotarea cu aparatură şi modernizarea unităţii. În ultimii 8 ani, CJ Cluj a asigurat peste 11 milioane de euro, fonduri europene şi proprii, pentru unitatea medicală care are un număr mediu anual de 12.000 de pacienţi internaţi şi peste 36.000 trataţi în ambulatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vorbim despre trei investiţii extrem de importante pentru creşterea calităţii actului medical, cu atât mai mult cu cât unitatea noastră sanitară este singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania şi unul din cele doar două din ţară. Strict în ultimii opt ani am investit peste 11 milioane de euro, bani europeni şi de la Consiliul Judeţean, în acest spital de elită la nivel naţional. Vom continua să acordăm tot sprijinul necesar dezvoltării şi extinderii paletei de servicii oferite de spital, astfel încât procedurile de examinare, diagnosticare şi tratare a pacienţilor să fie efectuate în cele mai bune condiţii. Desigur, în tot acest demers, tehnologiile şi dotările ultramoderne, de ultimă generaţie, au şi vor continua să aibă un rol esenţial”, a declarat, joi, Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, una dintre investiţiile aflate în derulare este proiectul european gestionat de Consiliul Judeţean care vizează dotarea Ambulatoriului instituţiei spitaliceşti cu 37 de aparaturi medicale şi sisteme robotizate de recuperare, inclusiv o cameră hiperbară, cu dotările aferente şi tehnologie de înaltă performanţă. În această etapă, Consiliul Judeţean Cluj a finalizat recepţia primelor 25 de aparaturi, pentru celelalte dotări procedura de achiziţie fiind în derulare, respectiv în curs de lansare.

Valoarea celor 25 de noi echipamente medicale şi aparaturi robotice, achiziţionate de forul administrativ judeţean prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este de 10.010.800 lei, la care se adaugă T.V.A..

”Printre dotările livrate şi puse în funcţiune în Ambulatoriul unităţii sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj se numără un ecograf 4D, un sistem robotizat pentru mers, un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, un sistem pentru realitate virtuală şi tele-recuperarea deficienţelor neuromotorii şi muculoscheletale, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului şi umărului, dar şi un aparat de terapie nanopulse şi un aparat de terapie shockwave focalizat, a transmis CJ Cluj.

Un alt proiect european al Consiliului Judeţean Cluj, care urmează să fie implementat, este cel care vizează reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare. Investiţia are o valoare totală de 16.259.939,49 lei, cu T.V.A. inclus, proiectul fiind depus spre finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii instituţiei, printre lucrările care vor fi realizate se numără reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalaţiei termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum şi schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator. De asemenea, investiţia mai vizează introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare şi acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice şi refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie.

”O altă investiţie finalizată de forul administrativ judeţean este şi proiectul cu finanţare europeană care a avut ca scop creşterea siguranţei pacienţilor internaţi în singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania. Investiţia în valoare de 14.636.570,79 de lei, cu T.V.A. inclus, a fost finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. În cadrul proiectului au fost realizate, pentru corpul A, o infrastructură electrică nouă, o nouă infrastructură de ventilare şi tratare a aerului şi o infrastructură de fluide medicale nouă. Totodată, a fost instalat un sistem nou de semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei de oxigen, precum şi un nou sistem de detecţie, semnalizare şi alarmare la incendiu”, a mai transmis CJ Cluj.

Anual, personalul Spitalului Clinic de Recuperare desfăşoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienţi trataţi ambulatoriu. Dintre aceştia, o parte însemnată provin din alte judeţe ale ţării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.