Agenţia Naţională de Transplant (ANT) transmite, joi seară, că, în anul 2023, a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, fiind realizate cinci transplanturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În anul 2023 a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, efectuându-se 5 transplanturi în acest an (9 de la reluarea acestei activităţi la SCUB, în anul 2022)”, a transmis, joi seară, ANT.

Instituţia precizează că operaţiile de prelevare şi transplant cardiac au fost realizate de profesorul Horaţiu Moldovan, împreună cu echipa de chirurgi din acest centru de transplant: Dr. Cristian Voica, Dr. Silvia Preda, Dr. Marian Broasca, Dr. Irina Dobra, Dr. Robert Tiganasu, Dr. Sorin Mitroi, Dr. Alexandru Zaman.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Echipa de anestezişti este condusă de dr. Mihai Cacoveanu, iar managementul cardiologic al receptorilor (pre- si posttransplant), precum şi monitorizarea ecocardiografică transesofagiană perioperatorie au fost efectuate de medici cardiologi Dr. Claudia Nica si Dr. Andrada Guta.

Echipa de suport a circulaţiei extracorporale şi protecţiei cordului transplantat au fost asigurate de asistentele Cristina Condrache şi Giuliana Chirilă, coordonate de Victor Pavel, iar asistentele instrumentare Mihaela Busila si Florenta Bibiloiu au sprijinit buna desfăşurarea în condiţii de siguranţă a intervenţiilor de prelevare şi transplant.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.