Salvamontiştii din Neamţ au intervenit, joi, la trei accidente montane în doar o oră. Trei persoane au suferit fracturi ale membrelor. Salvamontiştii spun că bilanţul accidentelor petrecute la munte este ”îngrijorător”. În prima jumătate a acestui an, au avut loc 5.080 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, în creştere cu 34,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acţiuni în care au fost salvate un număr de 5.471 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zi de foc pentru salvamontiştii din Neamţ, solicitaţi să intervină la trei evenimente într-o singură oră. Toate trei evenimentele au fost cu victime ce prezentau fracruri la membrele inferioare, în ultimul caz, aflat acum în derulare, fiind vorba de o dublă fractură. Accidentul a avut loc în apropiere de Cascada Duruitoarea”, a anunţat, joi, Salvamont Neamţ.

Salvamontiştii au precizat că, la nivel naţional, s-au înregistrat opt accidente montane în cursul zilei de joi.

De altfel, Salvamont România a precizat că, în prima jumătate a acestui an, au avut loc 5.080 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, în creştere cu 34,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acţiuni în care au fost salvate un număr de 5.471 persoane.

”Creşterea cu aproape 35 de procente a numărului de intervenţii faţă de perioada similară a anul 2018, şi cu 68,1% faţă de primul semestru al anului 2017, se datorează în mod direct creşterii numărul de turişti pe munte, acest lucru datorându-se revigorării turismului montan pedestru de vară, apariţiei şi dezvoltării de noi activităţi montane: cicloturism, mtbike, enduro, rafting, canionyng, parapanta, schi de tură, apariţiei şi dezvoltării de noi domenii schiabile precum şi organizării de competiţii sportive şi de agrement de cross montan, schi offpiste, mountainbike, care devin din ce în ce mai populare şi reuşesc să adune sute, chiar mii de participanţi la start. Ţinând cont de evoluţia îngrijorătoare a numărului de accidente montane pe munte au fost realizate circa 140 activităţi cu caracter educativ - instructiv la care au participat peste 3.000 de persoane, în special copii şi tineri, şi a fost demarat programul «Vara 2019- Vara responsabilităţii pe munte» program prin care turiştii au fost invitaţi să fie alături de eforturile echipelor Salvamont pentru reducerea numărului de accidente pe munte”, a transmis Salvamont România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.