Salvamontiştii din Maramureş intervin, marţi seară, după ce au fost alertaţi că şase copii şi un adult s-au rătăcit în zona Runcu. Minorii sunt uzi, nefiind echipaţi corespunzător. Mai multe echipe au pornit către grupul care a fost localizat cu ajutorul STS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Echipajul Poliţiei din Ocna Şugatag, care era în patrulare chiar în comuna Deseşti, fiind relativ aproape de grupul celor 7, a reuşit să urce în Runcu la ei şi i-a recuperat, urmând să se deplaseze cu ei la cabana la care sunt cazaţi în staţiunea Izvoare”, au transmis salvamontiştii.

Potrivit acestora, a fost anunţat şi un echipaj SMURD care va merge la cabană pentru a acorda îngrijiri medicale celui care a suferit un traumatism la membrul inferior, acesta fiind chiar adultul însoţitor al grupului.

Salvatorii montani se retrag din teren.

ŞTIRE INIŢIAlĂ”Alarmă în desfăşurare a SPJ Salvamont Maramureş. Apelul venit prin 112 ne-a anunţat despre faptul că în zona Runcu se află un grup de 7 persoane, un adult şi 6 copii (minori), plecaţi de la prânz într-o drumeţie. Grupul s-a rătăcit”, a transmis, marţi seară, Salvamont Maramureş.

Potrivit salvamontiştilor, copiii sunt uzi, nefiind echipaţi corespunzător, iar unul din ei acuză dureri la un picior.

”S-au constituit 2 echipe de intervenţie cu 2 autospeciale Salvamont şi 4 salvatori montani care în acest moment sunt pe drum spre cei 7”, au mai precizat salvamontiştii.

Aceştia rpecizează că grupul a fost localizat cu ajutorul STS, dar se află într-o zonă greu accesibilă iarna. Abordarea se va face din comuna Mara spre barajul Runcu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.