Salvamontiştii au primit un mesaj SOS transmis automat de un snowmobil de ultimă generaţie, iar salvatorii montani din Voineasa şi Gorj încearsă să stabilească ce s-a întâmplat şi dacă cineva are nevoie de ajutor. În zona montană condiţiile de deplasare sunt extrem de grele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa, pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de către un snowmobil de ultima generaţie. Apelul automat a fost recepţionat prin Sistemul naţional de urgenţă 112, iar coordonatele GPS au fost transmise către salvamontişti şi indică o locatie în zona Petrimanul”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că în zonă s-au deplasat două echipaje Salvamont de prim răspuns pe snowmobil, respectiv pe schiuri de tură.

”Vremea este urată, vânt, ceaţă, temperaturi scăzute şi vizibilitate redusă”, au mai rpecizat salvamontiştii.

Aceştia au menţionat că, în paralel, în partea de sud a masivului, salvamontiştii din Gorj au făcut cercetări în rândul celor care se plimbă cu snowmobilele în zonă.

”A fost identificat deja un snowmobil care a emis un astfel de semnal, dar, distanţa de cca 4 km liniari dintre cele doua locaţii, nu oferă certitudinea că este acelaşi semnal şi impune continuarea cercetărilor”, au mai precizat salvatorii montani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.