Salvamontiştii din Bihor atrag atenţia turiştilor că, din cauza ploilor abundente, nu se recomandă parcurgerea unor trasee care au sectoare acvatice dificile precum Cheile Galbenei, Cetaţile Rădesei, Cetăţile Ponorului şi nici a peşterilor care se pot inunda pe anumite porţiuni. Totodată, practicanţii de rafting-kayaking sunt atenţionaţi că acceşul pe Crişul Pietros este interzis, iar pe Crişul Repede nivelul este foarte ridicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Salvamont Salvaspeo Bihor au arătat, miercuri, că, având în vedere cantităţile de apă căzute în ultima perioadă şi faptul că în continuare se aşteaptă precipitaţii însemnate, nu recomandă parcurgerea traseelor turistice care au sectoare acvatice dificile în caz de viitură, precum Cheile Galbenei, Cetaţile Rădesei, Cetăţile Ponorului, şi nici a unor peşteri active în care anumite porţiuni se pot inunda.

"Atragem atenţia practicanţilor de rafting – kayaking, cât şi persoanelor juridice care organizează astfel de programe că pe Crişul Pietros  momentan accesul este interzis, iar după ce trece viitura trebuie verificată valea foarte atent înainte de parcurgere. Pe Crişul Repede, azi  nivelul este foarte mare, cu doar zece cm sub limita peste care nu se mai recomandă accesul turiştilor/clienţilor. Este foarte important să verificati nivelul apei la staţia de măsurare de la intrarea în defileul dinspre Vadu Crişului şi să alegeţi sectorul de traseu în funcţie de pregătire şi experienţă. Folosiţi echipament corespunzător şi nu ezitaţi să apelaţi la serviciile unor ghizi calificaţi", au transmis aceştia, pe Facebook.

Hidrologii anunţă că, până vineri, la ora 24.00, este pericol de inundaţii în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb,  Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna şi Trotuş.

Nivelul maxim istoric a fost depăşit pe râurile Crişul Negru, Boga, Galbena şi Valea Roşie din cauza precipitaţiilor abundente, a anunţat Administraţia Naţională ”Apele Române”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.