Numărul pacienţilor depistaţi cu virusul HIV-SIDA care ajung la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a dublat în ultima perioadă, medicii precizând că se constată totodată şi o scădere a vârstei minime de infectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţiopase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, că, la Centrul Regional HIV-SIDA din cadrul spitalului, s-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi şi că sunt depistaţi inclusiv pacienţi care abia au împlinit vârsta de 18 ani. 

"Centrul Regional HIV-SIDA din cadrul spitalului, prin medicii şi psihologii care luptă alături de pacienţi cu această patologie, se confruntă şi gestionează efectele îngrijorătoare ale trecerii prin pandemia de Covid-19. Din nefericire, din cauza reticenţei populaţiei de a se prezenta la triajul spitalului în momentul apariţiei oricărui dezechilibru am constatat un fapt extrem de îngrijorător. S-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi cu patologia HIV-SIDA în cadrul centrului. Dacă în urmă cu doi ani puteam vorbi de o vârstă minimă de infectare de 21 de ani, azi avem înregistraţi pacienţi care abia au trecut de 18 ani", a afirmat medicul Florin Roşu. 

Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre pacienţii cu această boală au vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani. 

Medicul Florin Roşu susţine că lipsa de informare în rândul tinerilor a dus la o creştere a numărului cazurilor de HIV. 

”Această categorie de pacienţi este caracterizată de dinamica de familie. Vorbim fie de o autoritate exacerbată a figurilor parentale, de rigiditate în educaţie, în care tinerii se simt neînţeleşi, fie, la extrema cealaltă, vorbim de o libertate fără limite sănătoase oferită de părinţi. Este vorba în acest ultim caz de o viaţă socială de tip club şi de un anturaj deschis la consum de substanţe interzise şi alcool", a adăugat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.