Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin direcţiile silvice din subordine, acordă, sub formă de sponsorizare, 600.000 de puieţi forestieri voluntarilor care se implică, în campania de împăduriri din această toamnă, în acţiuni de împăduriri în afara fondului forestier naţional. Regia arată că între 2017 şi 2022 a oferit, sub forma sponsorizării, 2.260.100 de puieţi forestieri voluntarilor, cu care s-au putut împăduri circa 560 de hectare terenuri aflate în afara fondului forestier naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Romsilva, ”pot beneficia de sponsorizare cu puieţi forestieri persoanele fizice sau juridice care nu au scop lucrativ, care deţin un teren sau au acordul proprietarului unui teren care urmează a fi împădurit, în baza unei solicitări adresate direcţiilor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva”.

”Menţionăm că, între 2017 şi 2022, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a oferit, sub forma sponsorizării, 2.260.100 de puieţi forestieri voluntarilor care s-au implicat în acţiuni de împădurire a terenurilor aflate în afara fondului forestier, cu o valoare cumulată de peste 2 milioane de lei. Personalul silvic din cadrul Romsilva a asigurat voluntarilor, la cerere, şi asistenţa tehnică necesară la aceste acţiuni de împăduriri efectuate în afara fondului forestier.”, spune Regia în comunicat.

Romsilva arată că cu aceşti puieţi forestieri s-au putut împăduri circa 560 de hectare terenuri aflate în afara fondului forestier naţional.

”De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a valorificat, în acelaşi interval de timp, către persoane fizice sau juridice, 16,4 milioane de puieţi forestieri produşi în pepinierele proprii, obţinând venituri de 21,9 milioane de lei”, se mai menţionează în comunicat.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva precizează că produce anual în pepinierele silvice peste 30 de milioane de puieţi forestieri, din 60 de specii, precum şi peste 1 milion de puieţi ornamentali şi administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, mai spune Romsilva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.