Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă a decis, vineri, acordarea unui ajutor pentru Republica Moldova, constând în 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi câte 100.000 de combinezoane, măştii FFP3 şi mănuşi de unică folosinţă. De asemenea, CNSU a decis completarea stocurilor strategice ale României cu aceste cantităţi de materiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru republica Moldova”, a decis, vineri, CNSU. 
 
Este vorba despre 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi câte 100.000 de combinezoane, măştii FFP3 şi mănuşi de unică folosinţă, care vor fi luate din stocurile de urgenţă medicală, constituite prin grija inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
De asemenea, CNSU a decis completarea stocurilor naţionale cu aceste cantităţi de materiale. 
 
”Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 2, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, a mai transmis CNSU. 
 
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, acordarea unui ajutor pentru Republica Moldova, iar premierul a precizat că valoarea totală a ajutorului va fi de aproximativ 11 milioane lei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.